Fra start til slut

Processen

Processen

Om forløbet hos Dannebrog

Fra luftkastel til virkelighed

Luftkastel

Luftkastel

Før noget som helst andet sker, skal der være et ønske, en hensigt eller en beslutning om at bygge.

Byggeholdet

Luftkastel

Hvad består et byggehold af?

Bygherre: Den person/personer, som har noget at få bygget.

Arkitekt: Den person eller det firma, som hjælper bygherre med at få idéerne ned på papir, så byggeriet kan foregå.

Rådgiver: Den person eller firma, som er bygherres ”mand”. Han sørger for, at alle beregninger bliver lavet korrekt, koordinerer de fleste ting undervejs og rådgiver bygherre, så målet nås inden for de afstukne rammer.

Hovedentreprenør: Den person eller firma, som i tæt samarbejde med resten af holdet får tingene udført – enten af egne folk eller under-/fagentreprenører. Han sørger for at koordinere de forskellige faggruppers arbejde, så projektet gennemføres ordentligt og til tiden.

Totalentreprenør: Har et samlet rådgivende ansvar. Det er totalentreprenøren, der har overblikket over hele projektet og styrer både arkitekter, ingeniører og alle dem, der ellers er en del af byggeprojektet. Det er samtidig totalentreprenøren, som har kontakten med diverse underentreprenører og sørger for, at alt bliver klar til aflevering.

Rådgiver?

Hvad består et byggehold af?

Rådgiver eller ej?

Hos os kan du både få din nuværende rådgiver/ingeniør til at arbejde sammen med os, eller du kan henvende dig direkte – så hjælper vi dig med at sætte det optimale hold sammen.

Indledning

Rådgiver eller ej?

Indledende møder

Uanset hvor langt, du er i byggeprocessen, starter vi med at mødes og tale tingene igennem. Nogle gange tager vi vores gode, tilknyttede arkitekt med, og til mødet får vi visionerne på plads. Vi samler også alle de informationer sammen fra dig, så vi kan danne os et overblik over omfanget. Når dette forarbejde er afsluttet – på et eller flere møder – finder vi sammen ud af hvilken entrepriseform, som passer dig bedst.

Tilbudsfasen

Indledende møder

Tilbudsfasen

Ud fra de mange oplysninger regner vi nu projektet igennem og fremstiller en komplet tilbudsliste, korrigerer tilbudslisten sammen og ender med en komplet liste over alle opgaver og materialer, og et tilbud udstedes. 

Igangsættelse

Tilbudsfasen

Aftalen sættes i stand

Når vi har forhandlet alle detaljerne på plads, underskrives entreprisekontrakten. Denne vil indeholde startdatoen for projektet, den forventede arbejdstid, forbehold og regler, hvordan projektet betales undervejs og hvordan det hele bliver afsluttet korrekt til sidst. 

Frustrationsfasen

Aftalen sættes i stand

Først bliver det grimt - rigtig grimt! Nedbrydnings- og endda frustrationsfasen!

Det er typisk i starten af en større renoveringssag, at man foretager en ret stor nedrivning. Og denne fase er som regel meget frustrerende for bygherren, fordi alle de vante ting er væk – og det kan være svært at se det færdige resultat. Derfor er det af største vigtighed, at man netop har en professionel samarbejdspartner, som har styr på det, så man burde kunne føle sig tryg.

Imidlertid ved vi fra tidligere kunder, at selvom vi forsøgte at beskrive nedrivningsfasen grundigt forinden, var den meget værre, end de havde forestillet sig. Samtidig foregår det i starten af vores samarbejde, og hvis du endnu ikke har lært os og vores arbejdsgange at kende, kan det give anledning til unødvendige frustrationer og vågne nætter.

Bevares, vi skiller måske det meste af dit hus ad, fjerner alt træværk, skillevægge og graver måske en masse væk i kælderen. Vores folk elsker denne del, men det ér meget voldsomt og ser uoverskueligt ud!

Ydermere er det også fortrinsvist i denne fase, at uforudsigelige ekstraopgaver dukker op. Når man ”skiller” et gammelt hus ad, kan man finde dårligt murværk, manglende fundering, råd og svamp og alverdens andre ting af den slags. I Case Storyen om Skodsborg Strandvej beskriver bygherre på dette projekt denne fase ganske fint.

Man skal jo ikke ”male fanden på væggen”, men denne fase kan altså være meget, meget overvældende, og det er typisk den fase, som kan udløse nogle ekstra omkostninger.

Genopbygning

Først bliver det grimt - rigtig grimt! Nedbrydnings- og endda frustrationsfasen!

Det grove genopbygningsarbejde

Alt efter hvor stort, dit projekt er, kommer fasen med kloakarbejde, understøbning af fundament, støbning af vægge og gulve, mure, nyt tag samt føring af rør, slanger og kabler til hele huset.

Det tager form

Det grove genopbygningsarbejde

Nu går det stærkt!

Så snart det ovenstående arbejde er færdigt, begynder huset at tage form. Skillerum, etageadskillelser, væg- og loftsbeklædninger kommer på, og huset begynder at ligne noget, man kan bo i igen.

Afslutning

Nu går det stærkt!

Belægninger, finish og malerarbejde

Nu monteres køkken, badeværelser, fliser, vægbeklædninger, tapet, filt osv., og huset bliver malet. Elektrikerne rykker ind og sætter kontakterne fast, hænger lamper op, mens blikkenslagerne får varmesystemet trimmet og til at virke… Huset bliver lavet færdigt! 

Haveanlæg

Belægninger, finish og malerarbejde

Haveanlæg

Hvis der er haveanlæg med i byggeriet, bliver det så vidt muligt lavet sideløbende, men kan være lidt forskudt, hvis årstiderne kræver det.

Aflevering

Haveanlæg

Aflevering

Huset gøres færdigt, fejl og mangler bliver noteret og korrigeret, og der bliver gjort rent og nøglerne afleveret.

Undervejs samler vi alle brugsanvisninger og laver en komplet mappe med drift og vedligeholdelse af dit hus. På den måde kan du altid slå alle sådanne ting op.

Gennemgang

Aflevering

1- og 5 års gennemgang

Efter 1 og 5 år mødes vi igen og går igennem byggeriet sammen og får samlet alle fejl og mangler, som så korrigeres. 

Ring til os

1- og 5 års gennemgang

Hvad venter du på?

Det er mange ting, men vi laver kun sådanne ting og har gjort det i mere end 30 år, så vi ved, vi kan levere varen! Hold dig ikke tilbage. Ring til os, og lad os finde den helt rigtige løsning for dig!

Hvad venter du på?
Løsningsorienterede og arbejdssomme

Kontakt os allerede i dag på 35267271 og lad os mødes til en uforpligtende snak om dit drømmehus.